Sinds kort heeft Huntendwarspop heel speciale fans die zich extra willen inzetten voor Huntendwarspop omdat zij het net als wij belangrijk vinden dat mensen met én zonder beperkingen samen kunnen genieten van de unieke sfeer op een festival.

Het zijn niet de minsten: Jan de Vries – was directeur MEE Nederland en algemeen directeur van ActiZ, is nu voorzitter CNV Connectief, Jolijn Santegoedsoprichtster van Actiegroep Tekeer tegen de isoleer! en Stichting Mind Rights, en Marc de Hondpresentator, spreker en theatermaker.

 


Marc de HondMarc de Hond

1)      Wie ben jij en wat doe jij?

Marc de Hond, ik toer door Nederland met mijn solo theaterprogramma “Wie bang is, krijgt ook klappen”.

2)      Waarom vind je Huntendwarspop zo waardevol?

Het zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn dat grote evenementen toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. Nu dat nog niet overal het geval is, is het fijn dat er initiatieven zijn zoals Huntendwarspop waar hier extra aandacht aan wordt besteed.

3)      Van welke muziek hou je en welke band/zanger(es) zou jij wel op Hunten(dwars)pop willen zien en horen?

Ben een muziek omnivoor… ik hou echt van heel veel verschillende genres. Afgelopen festivalseizoen heb ik het meest genoten van Jett Rebel, Dotan en Stromae. Maar ik laat me ook graag verrassen door nieuwe artiesten.


Jolijn SantegoedsJolijn Santegoeds

1)       Wie ben jij en wat doe jij?

Hoi, ik ben Jolijn Santegoeds, 37, oprichtster van Actiegroep Tekeer tegen de isoleer! en Stichting Mind Rights (www.mindrights.nl). Ik zet me als ervaringsdeskundige al ruim 10 jaar in voor de rechten van mensen in de psychiatrie, zowel in Nederland als internationaal. Er is nog veel te verbeteren in de GGZ.

2)       Waarom vind je Huntendwarspop zo waardevol?

Huntendwarspop is heel gezellig. Vorig jaar was mijn eerste keer, en ook al kende ik niemand uit Ulft, ik heb toch een hoop lol op Huntenpop gehad. Op het festival maakt het niet uit waar je vandaan komt of waar je naartoe gaat. Het gaat om gezelligheid in het nu, en de rest kan je even loslaten. Gewoon lekker jezelf zijn in een heerlijke omgeving zonder bagage. Dat is heerlijk bevrijdend. En als je dan om je heen kijkt, dan zie je dat iedereen zich aan het vermaken is, en ieder op een eigen manier. Die diversiteit en gemeenschappelijkheid vind ik fantastisch om te beleven. Welzijn is voor iedereen belangrijk. Ik vind het daarom ook echt geweldig dat Huntendwarspop zich inzet om het festival toegankelijk te maken voor mensen met beperkingen.

3)      Van welke muziek hou je en welke band/zanger(es) zou jij wel op Hunten(dwars)pop willen zien en horen?

Ik hou heel veel van muziek, en kan me eigenlijk overal wel mee vermaken. Maar mijn hart ligt toch vooral bij rock en reggae, en bij inspirerende maatschappij-kritische teksten. Tot mijn favorieten behoren Muse, System of a Down, Linkin Park, en Gentleman (reggae). Ik hou ook van sterke artistieke karakters zoals Skin (Skunk Anansie). Ik zou Sharon Kovacs wel op Hunten(dwars)pop willen zien.


Jan de VriesJan de Vries

1)      Wie ben jij en wat doe jij?

Mijn naam is Jan de Vries. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Anja en vader van 3 kinderen. Onze dochter Sanne heeft het Syndroom van Down.

2)      Waarom vind je Huntendwarspop zo waardevol?

Het is belangrijk te leven in een samenleving waarin mensen met een beperking in alles mee kunnen doen. Dat is ook het motto van Huntendwarspop. Muziek verbindt, mensen met en zonder beperking. Ook op een groot festival kan dat.  Ik hoop dat  andere festivals en concerten het voorbeeld van Huntendwarspop volgen.

3)      Van welke muziek hou je en welke band/zanger(es) zou jij wel op Hunten(dwars)pop willen zien en horen?

Ik zie uit naar het optreden van de Handsome Poets. Ik heb een brede smaak. Bovenop de CD-stapel (die koop ik nog :-)) liggen Bruce Springsteen, Rend Collective, Dotan, Ed Kowalczyk, Rogier Pelgrim en Pharrell Williams. Van al deze muziek word ik HAPPY!


En wij zijn speciale fans van Andy Lartey!

Andy Lartey - het gezicht van Huntendwarspop 2016