Rock AndyEen zonnige zondagmiddag in april. In Amersfoort was een leuke activiteit bij de favoriete eet- en drinkgelegenheid van Andy dus we trokken erop uit.

Ons eerste bezoekje was de Cool Cat. Andy is een jongen die houdt van leuke kleren en ik had gezien dat ze daar aanbiedingen hadden. Samen struinden we door de rekken heen. Ietwat argwanend bekeek de verkoopster Andy, die een duidelijke voorkeur heeft voor het betere ruige mannenwerk. Andy koos een shirt voor Koningsdag. Niet oranje. Geen plaatje van een kroontje. Een opdruk van biertjes en diamanten. Dat was het voor Andy. Hij greep het shirt vast en wendde zich tot de verkoopster. ‘Leg maar vast bij de kassa’ gebaarde hij. De verkoopster keek hem verbaasd aan maar deed wat hij van haar vroeg.

Uiteindelijk bleef het daar ook bij. Andy keek trots naar zijn aankoop. “Voor jou?” vroeg de verkoopster. Andy knikte trots.

Daarna gingen we naar Amicitia. Andy had honger en dorst gekregen van een middagje winkelen. De marktkraampjes waren wel aardig. Andy was diplomatiek en liet mij ook nog wat rondneuzen. Tot een meneer van een kraam aan hem vroeg of hij de luchtfoto’s die hij verkocht mooi vond. Andy keek de verkoper recht aan en wendde zijn hoofd tot de bar. Hij gebaarde richting de bier tap. De foto’s waren aardig, maar het bier was mooier. De verkoper lachte. “Hoe oud ben jij?” vroeg hij aan Andy. “Achttien” antwoordde ik voor hem.

Het was duidelijk, we zaten nog geen tien minuten later met een Radler en een bord eten aan een tafel in het restaurant. Andy liet zich de Radler goed smaken. Hij genoot zichtbaar van het biertje. Voor andere bezoekers deed het vreemd aan. Een ernstig gehandicapte jongen aan het bier. Een vrouw die verklaarde ‘in de zorg’ te werken vroeg aan Andy of hij beroemd is. “Je hebt zo’n mooie hanenkam jongen” was haar opmerking. Andy glunderde. Hij nam nog een slokje van zijn Radler. Ik vertelde over Huntendwarspop en dat Andy daar het gezicht van is. De vrouw knikte en proostte met haar biertje tegen het glas van Andy. “Proost Mister Rock and Roll …. Op Huntendwarspop!!”.

We kijken samen uit naar het komende festival. Andy zal je bij de biertap terug vinden. Dan mag hij gaan beginnen met bierkeilen.