In 2012 is Stichting Dwarswerk in samenwerking met Stichting Huntenpop Belangen gestart met het initiatief Huntendwarspop, een inclusief festival voor mensen zonder én met beperkingen. Inmiddels is Huntendwarspop een geïntegreerd onderdeel van Huntenpop, de vrijwilligers van de Werkgroep Huntendwarspop werken onder de vlag van Huntenpop.

Uit onderzoek is gebleken dat openlucht muziekfestivals in principe voor iedereen toegankelijk zijn maar dat weinig mensen met een (verstandelijke, psychische, lichamelijke) beperking naar dergelijke muziekfestivals komen. De belangrijkste hindernissen zijn: de entreekosten in samenhang met de kosten van consumpties, de wens om niet zo op te vallen.

De werkgroep Huntendwarspop wil daar iets aan doen.
Vanuit het motto: iedereen doet er toe, altijd en overal.

We willen het voor speciale mensen mogelijk maken om als reguliere bezoekers deel te nemen aan het openlucht muziekfestival Huntenpop door enkele hindernissen (deels) weg te nemen. Dat doen we door:

  1. entreekaartjes tegen een gereduceerd tarief aan de doelgroep aan te bieden;
  2. een grotere groep speciale mensen op het festivalterrein te krijgen waardoor desbetreffenden veel minder het gevoel hebben op te vallen.
  3. het festivalterrein beter toegankelijk te maken en te voorzien van bijvoorbeeld rolstoelpodia, rolstoeltoiletten en rijplaten.

 

Meer weten? Lees de uitgebreide informatie over Huntendwarspop!

 

 

Openingstijden

Voor programma en openingstijden verwijzen we graag naar de website van Huntenpop.


Locatie

Huntenpop / Huntendwarspop vindt plaats op het DRU-terrein in Ulft (de Achterhoek).

Ulftseweg 128
7064 LE  Silvolde

 

Route

Per auto (Utrecht/Arnhem)

A12 richting Oberhausen, afslag Doetinchem (A18), afslag Ulft, bij stoplicht rechts richting Ulft, rechtdoor bij stoplichten (3x), rechtdoor bij rotondes (2x). Na 200 m is rechts het festivalterrein (volg de borden). Parkeren kan op het ruime parkeerterrein tegen betaling en de parkeerplaats is op loopafstand van het festivalterrein.

Adres voor navigatie: Ulftseweg 128, 7064 LE, Silvolde

MET 20% KORTING REIZEN MET TREIN EN/OF BUS

Heb je je kaarten voor Huntenpop al gekocht? Dan is het tijd om te bedenken hoe je straks naar Ulft gaat komen. Raadpleeg arriva.nl voor een reisadvies. Je kunt daar ook een voordelig Huntenpop Retour kopen voor je bus- of treinreis met Arriva. Het Huntenpop retour levert je 20% voordeel op ten opzichte van een normaal retourtje. De korting wordt aan het eind van je bestelling in mindering gebracht.

De laatste bussen vertrekken op vrijdag en zaterdag om 00:34 weer uit Ulft, let op dat dit niet te laat is om je aansluiting vanuit Doetinchem te halen.

Meer informatie over vertrek en aankomsttijden zijn te vinden op www.arriva.nl bij de reisplanner.

Kom je met een speciale rolstoel of een groep rolstoelen? Informeer dan bij ZOOV ( www.zoov.nl ) wat de mogelijkheden zijn


Speciale voorzieningen

De werkgroep Huntendwarspop streeft er in samenwerking met Stichting Huntenpop Belangen naar zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van ook de speciale festivalgangers, zoals rolstoelpodia.

Let wel: het is voor ons niet mogelijk het hele terrein een verharde ondergrond te geven. Als u niet zelf uw rolstoel kunt voortbewegen over het gras, neemt u dan begeleiding mee (ook de noodzakelijke begeleiding kan en entreekaart kopen voor het Huntendwarspop-tarief)

 

Meer informatie? Neem contact op met de werkgroep Huntendwarspop via dwars@huntendwarspop.nl.