Door: Monique Lartey 

Ik reed met Andy naar zijn sportclub toe. Hij zit op Boccia in Amsterdam Noord. Eens per twee weken ondernemen we de reis daar naartoe. Met veel plezier reizen we samen, want Andy houdt naast  muziek ook enorm veel van sport. Vorige week vertelde ik Andy dat het de laatste training voor de zomerstop was. Dat stond Andy niet zo aan. Vakanties zijn niet altijd even leuk in zijn ogen. Hij mist zijn activiteiten en zijn vrienden. Hij mist het sporten. Hij mist zijn sportclub Only Friends. Dat is de plek waar hij niet als een bijzonderheid wordt bekeken. Dat is namelijk de plek waar iedere sporter een beperking heeft. Het is een plek waar tolerantie voorop staat. Wanneer dat stopt voor anderhalve maand is dat niet leuk.

Onderweg naar zijn sportclub kwamen we in Amsterdam noord een aantal billboards tegen onderweg. Het waren borden waarop muziekfestivals werden aangekondigd. Op een bepaald moment begonnen Andy’s ogen te stralen. Enthousiast juichte hij vanuit de rolstoelbus. Want daar, midden in Amsterdam Noord, herkende hij gelijk het rood-zwarte bord van Huntenpop. Ik stopte langs de weg en keek met hem naar dat bord. Andy straalde. Die zomerstop maakt ruimte voor een nieuw seizoen; het festivalseizoen. Het maakt ruimte voor muziek en gezelligheid in het weekend. Er is ruimte voor kamperen met je vrienden die net als jij van goede muziek houden.

Huntenpop is voor Andy een belangrijk moment. Hij maakt daar mee wat hij ook ervaart bij zijn sportclub. Hij wordt niet raar aangegaapt, maar geaccepteerd zoals hij is. Hij en zijn rolstoel zijn er geen bezienswaardigheid. Hij is er onderdeel van een familie. Er heerst tolerantie zoals je dat bij geen enkel ander festival tegenkomt. Dat heerlijke festivalseizoen betekent de geur van vers gras op een kampeerveld, de lichten en podia en een keur aan artiesten die voorbij komen. De gezelligheid en drukte van het publiek wat net als Andy een goede tijd heeft. Het is je familie en vrienden ontmoeten.

Op de terugweg van de sportclub reden we weer langs het bord van Huntenpop. Andy keek mij vrolijk aan. Hij heeft weer zin in de zomer. Hij heeft enorm veel zin in Huntenpop. Jij komt het feest toch ook mee vieren?