De blogs van Monique Lartey, moeder van ‘onze’ Andy, verzameld!


Hoe zien jouw vakantiefoto’s eruit? (augustus 2017) 

Het is zomervakantie. De periode om er eens gezellig samen op uit te trekken. Als laatste voorbereiding voor Huntenpop ging ik de tent nog eens proef opzetten. Kijken of er geen rare gaten in zitten en of de tent nog compleet is. (…) Daarna gingen we een wandeling maken in het bos. We wilden een fotoshoot maken met Andy in het bos. Die liep wat anders dan dat we voor ogen hadden…

Lees verder…


Een nieuw seizoen (juli 2017) 

Ik reed met Andy naar zijn sportclub toe. Hij zit op Boccia in Amsterdam Noord. (…) Onderweg naar zijn sportclub kwamen we in Amsterdam noord een aantal billboards tegen onderweg. Het waren borden waarop muziekfestivals werden aangekondigd. Op een bepaald moment begonnen Andy’s ogen te stralen. Enthousiast juichte hij vanuit de rolstoelbus. Want daar, midden in Amsterdam Noord, herkende hij gelijk het rood-zwarte bord van Huntenpop…

Lees verder…


Rolstoelers (niet) welkom (juni 2017)

Ik las vandaag op Facebook een bericht. Het was afkomstig van de organisatie Nederland Toegankelijk. Het ging over het Muziekfeest op het plein, van de Tros. Je weet wel, de grootste familie van Nederland.

Heel veel mensen gingen er naartoe, en als rolstoeler houd je ook van een feestje natuurlijk. Een groep rolstoelers was gegaan en had gehoopt op een veilige plek om dit festijn te kunnen aanschouwen. Eenmaal bij de hekken in Emmen aangekomen was de teleurstelling groot. De Tros had niks geregeld voor rolstoelers. Er was geen veilige plek waardoor men tussen het publiek in moest gaan staan met de rolstoelen…

Lees verder…


Op de camping (augustus 2016) 

Huntendwarspop 2015. Zaterdagochtend om 10:30 vertrekken Andy en ik naar Ulft voor Huntendwarspop. Andy heeft er zin in, al is het wel lang om een dag in de buitenlucht te zijn. Om 12:00 komen we in Ulft aan in de stralende zon, maar in de loop van de middag slaat het weer wat om. Het avondconcert van UB40, het hoogtepunt van de dag, valt letterlijk in het water.
Als verzopen katten zitten Andy en ik die avond in onze rolstoelbus. Rond 01:30, midden in de nacht dus, komen we dan eindelijk thuis. Ik puf tegen Andy: “Dit was heel mooi, maar het volgend jaar gaan we toch echt kamperen, dan hoeven we niet meer midden in de nacht te gaan rijden. Hier word ik te oud voor.”

Huntendwarspop 2016. De voorbereidingen voor Huntendwarspop beginnen iets eerder dan in de voorgaande twee jaargangen…

Lees verder…


Mister Rock and Roll (april 2016) 

Een zonnige zondagmiddag in april. In Amersfoort was een leuke activiteit bij de favoriete eet- en drinkgelegenheid van Andy dus we trokken erop uit.

Ons eerste bezoekje was de Cool Cat. Andy is een jongen die houdt van leuke kleren en ik had gezien dat ze daar aanbiedingen hadden. Samen struinden we door de rekken heen. Ietwat argwanend bekeek de verkoopster Andy, die een duidelijke voorkeur heeft voor het betere ruige mannenwerk.

Lees verder…


Biertje?? (maart 2016) 

Denk je aan Huntendwarspop, dan denk je aan bier. Dat is een soort twee-eenheid. Bij de uitgiftepunten valt geen koffie te krijgen dus je moet toch wat.

Het laat zich raden wat er tijdens de concerten op het rolstoelerspodium wordt gedronken. Want ….. glaasje op, laat je rijden!! En aangezien rolstoelers toch worden begeleid kunnen ze zich wat permitteren.

Lees verder…


Het kan zomaar gebeuren (februari 2016)

Op een koude ochtend in februari zit je in je huiskamer. Samen met twee medewerkers van Huntendwarspop. Het gesprek gaat over Andy. Mijn jongste zoon. Leuke stoere knul, mooie bos haar, leuke hobby’s. Hij heeft op het oog alles mee in het leven. Op een ding na; hij is Meervoudig Complex Gehandicapt.

Lees verder…