SONY DSCDenk je aan Huntendwarspop, dan denk je aan bier. Dat is een soort twee-eenheid. Bij de uitgiftepunten valt geen koffie te krijgen dus je moet toch wat.

Het laat zich raden wat er tijdens de concerten op het rolstoelerspodium wordt gedronken. Want ….. glaasje op, laat je rijden!! En aangezien rolstoelers toch worden begeleid kunnen ze zich wat permitteren.

Zo ook tijdens het concert van de Vandenberg’s Moonkings. De muziek was lekker op gang, er werd nog een metertje bier gehaald. Ik goot een bekertje leeg in Andy’s dorstige mond. En ook Andy’s buurvrouw wilde zich haar biertje goed laten smaken. Maar waar zet je dat nou neer op een rolstoel?? Dat gaat dus niet.

Het biertje werd op de bovenreling van het rolstoelerspodium gezet, en toen de buurvrouw haar biertje wilde pakken schoot haar hand uit. Was het toeval?? Was er toch opzet in het spel?? De waarheid ligt ergens in het midden.

Feit is dat het bekertje bier een mooie duik naar beneden maakte. Recht in de nek van een omstander die toevallig op de landingsplek van het gerstenat stond.

We zagen het en schrokken ons rot. We wezen allemaal naar de buurvrouw die verbouwereerd naar beneden keek. De langharige headbangende ontvanger onderaan voelde in zijn nek opeens iets geurig nats en wist gelijk wat hem te doen stond.

Je bent in de Achterhoek, en daar zijn nou eenmaal bepaalde tradities; het bierkeilen was begonnen!! En dus verdween ook zijn biertje in de nek van degene voor hem. Als een lopend vuurtje werd er met bier gegooid. Het ging in een soort golfbeweging de hele tent door.

De muziek was opzwepend. Het podium schudde. De speakers dreunden. Een heerlijk authentiek sfeertje.

En wij?? Wij zuchtten opgelucht.